fbpx
Back to the top

Info

Info

Heb je vragen over de aankomende editie van Alegria Festival? Hier vind je alle informatie over het festival. Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Festival Info

Alegria Festival is een gratis toegankelijk festival voor jong en oud. Het is dus niet nodig om van te voren tickets te kopen.

De datum van Alegria Festival 2020 is op dit moment nog niet bekend. We hopen hier binnenkort meer over bekend te maken. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn!

De locatie van Alegria Festival is het Ketelhuisplein op Strijp-S in Eindhoven.

Het navigatieadres van het festival is: Ketelhuisplein 1, 5617AE, Eindhoven

Alegria Festival is een gratis toegankelijk festival voor jong en oud. Er is dus geen minimum leeftijd.

Voor onze kleinste Alegria fans is er een speciale Kids area met leuke activiteiten.

Op Alegria Festival kan er uitsluitend met de daarvoor bestemde munten betaald worden. Deze munten zijn te koop bij de kassa voor €2,75 per stuk. De munten kunnen per 2 stuks gekocht worden met zowel cash als pin.

Munten zijn na afloop van het festival niet inwisselbaar voor contanten.

De line-up van Alegria Festival 2020 is op dit moment nog niet bekend. Hier hopen we binnenkort meer bekend over te kunnen maken. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn!

De line-up van Alegria Festival 2020 is op dit moment nog niet bekend. Hier hopen we binnenkort meer bekend over te kunnen maken. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn!

De line-up van Alegria Festival 2020 is op dit moment nog niet bekend. Hier hopen we binnenkort meer bekend over te kunnen maken. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn!

Volg je een speciaal dieet? Geen probleem! Wij zorgen ervoor dat er voldoende vegatarische, veganistische, gluten-vrije en lactose-vrije opties aanwezig zijn.

Op Alegria Festival zijn geen lockers aanwezig.

Vergeet niet om goed voor je oren te zorgen als je aan het feesten bent op Alegria Festival. Op het festival zijn geen oordoppen verkrijgbaar, dus neem je eigen oordopjes mee.

Houdt er rekening mee dat er op het festival geen sigaretten te koop zijn. Deze zijn verkrijgbaar bij de dichtstbijzijnde supermarkt.

Ben je iets kwijt geraakt op het festival? Loop dan even onze Lost & Found, deze kun je vinden bij de muntenkassa. Na afloop van het festival kun je contact met ons opnemen via het contactformulier. Geef ons een beschrijving van het voorwerp dat je kwijt bent, de locatie en het tijdstip waarop je het bent kwijt geraakt en als het mogelijk is een foto.

Wanneer je Alegria Festival betreedt ga je akkoord met de huisregels. Zorg ervoor dat je hiervan op de hoogte bent.

 1. Toegang voor alle leeftijden
 2. De organisatie heeft het recht om personen de toegang tot de locatie te weigeren of te verwijderen van de locatie
 3. Alcoholgebruik onder de 18 jaar is niet toegestaan. Personen tot en met 25 jaar moeten zich kunnen legitimeren
 4. Het bezit, gebruik en/of handel van drugs is verboden
 5. Het bezit van slag-, steek- en/of vuurwapens, evenals andere goederen die als wapen gebruikt kunnen worden, zijn verboden
 6. Het is verboden om de accommodatie met het volgende te betreden:
  Softdrugs, harddrugs, etenswaren, (alcoholische) dranken, glaswerk, (plastic) flessen, blikjes, vlaggen, stokken, paraplu’s, (huis)dieren, spandoeken, voorwerpen met discriminerende en/of provocerende teksten en.of uitingen, slag-, steek-, vuur- of stootwapens of andere voorwerpen die als wapen gebruikt zouden kunnen worden, voorwerpen die de veiligheid, gezondheid of het welzijn van de bezoekers negatief kunnen beïnvloeden, spuitbussen, verstuivers, vuurwerk, fakkels, vervoersmiddelen, professionele video-, audio-, opname- en fotoapparatuur (hieronder wordt niet verstaan: digitale compact camera’s en mobiele telefoons met een camera/foto functie)
 7. Het meenemen van eigen drank en/of eten is niet toegestaan
 8. Bij overmatig drankgebruik heeft de organisatie recht om een persoon te verwijderen van het terrein
 9. Er wordt geen toegang tot de accommodatie verleend aan groeperingen of mensen die kleding dragen die gerelateerd zijn naar groepen, groeperingen, politieke voorkeur of clubs. Te denken valt hierbij aan: motorclubs (Jacks met verwijzingstekens), politieke partijen, voetbalclub (shirts), en dergelijke
 10. Er wordt geen toegang tot de locatie verleend aan mensen die niet aan de kleding voorschriften voldoen (bijv. baseballcabs, beach kleding, sportkleding)
 11. De organisatie is op geen enkele manier aansprakelijk voor het verlies, diefstal en/of beschadiging van waardevolle voorwerpen en overige persoonlijke bezittingen. Hier dient u zelf op te letten. Houdt er rekening mee dat dit soort grote publieksevenementen zakkenrollers aantrekt
 12. Bij vechtpartijen volgt uitzetting van alle partijen
 13. Het lastig vallen van andere bezoekers wordt niet getolereerd
 14. Ongewenste intimiteiten, racisme en discriminatie zijn niet geoorloofd en leiden tot verwijdering van de locatie
 15. Bij betreding, dan wel bij verdenking van een overtreding van de huisregels in de locatie, stemt men in met vrijwillige fouillering / visitatie
 16. Flyeren en andere wijze van promotie is zonder toestemming van de organisatie verboden. Bij illegale promotie worden de schoonmaakkosten verhaald op de desbetreffende organisatie.
 17. Het zonder toestemming van de organisatie handelen (in welke vorm dan ook) van goederen is verboden
 18. Bij betreding van de locatie stemt men er automatisch mee in dat de tijdens dit evenement gemaakt beeld- en geluidsopnamen gebruikt mogen worden voor verslagen en promotionele doeleinden van of voor de organisatie
 19. Bij onregelmatigheden / calamiteiten dient onmiddellijk de beveiliging of ander personeel gewaarschuwd te worden
 20. Aanwijzingen van het personeel of de beveiligingsdienst dienen te worden opgevolgd
 21. Toegang tot de locatie geschiedt op eigen risico. Indien u onwel bent of gehoorbescherming nodig heeft, dan kunt u zich begeven naar de EHBO / EHBO ruimte / Bar
 22. Bij het niet instemmen met de bovenstaande huisregels wordt u de toegang geweigerd
 23. Bij het betreden van de locatie gaat u akkoord met alle bovenstaande regels

Veiligheid

Bereikbaarheid

Alegria Festival is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het Ketelhuisplein ligt op steenworp afstand van zowel treinstation Eindhoven Strijp-S als bushalte Strijp-S.

Kom je met bus vanaf Station Eindhoven Centraal? Neem dan bus 401, 402 of 403 en stap uit bij halte Strijp-S. Plan je reis op www.9292.nl

Woon je in de buurt van het Ketelhuisplein? Kom dan met de fiets of de scooter! Strijp-S is prima met de fiets te bereiken en is voorzien van brede verlichte fietspaden. Bij het Ketelhuisplein is voldoende plek om je fiets te parkeren. Er is geen bewaakte fietsenstalling aanwezig, dus zet je fiets goed op slot!

Kom je met de auto naar Alegria Festival? Gebruik dan het navigatieadres: Ketelhuisplein 1, 5617AE, Eindhoven.

Op Strijp-S zijn diverse parkeerfaciliteiten. Je kunt zowel langs de weg parkeren als in parkeergarage ‘Klokgebouw’ of ‘Om de Hoek’.

Parkeertarief
Uurtarief: €1,40
Dagticket: €9,-

Alegria Festival

Alegria betekent vreugde en blijdschap en dat is precies wat we jou willen laten beleven tijdens Alegria Festival. Een super vrolijk en zomers cultureel festival voor jong en oud. Heerlijk eten, dansen, spelen, genieten van lekkere muziek en vele andere extra’s!

Ieder jaar zorgt Alegria ervoor dat het Ketelhuisplein op Strijp-S in Eindhoven geheel omgetoverd wordt tot een Latijns-Amerikaans en Caribische bestemming.  Alegria is een gratis Latin en Caribbean festival in Eindhoven waar iedereen welkom is. Een festival waar je kunt genieten van live Latin muziek, Latin Dj’s, een wereldmarkt met verschillende producten en diensten, heerlijk eten en drinken, dansworkshops en allerlei doe-activiteiten voor jong en oud. Alegria heeft aan iedereen gedacht!

Geniet van de muziek en de verschillende activiteiten op onze wereldmarkt. Je kunt deelnemen aan dansworkshops of kijken bij de verschillende kraampjes die leuke producten en diensten aanbieden. Ook voor de kinderen zijn er verschillende spellen en activiteiten. Ook zij zullen zich niet vervelen.

Op het festivalterrein zijn diverse eetkraampjes te vinden met overheerlijke wereldse gerechten. Er zullen deze dag voldoende eetplekjes zijn. Hier kan er samen intiem en gezellig geproefd worden van al het lekkers wat er te eten is! Cocktails en andere wereldse drankjes mogen deze dag natuurlijk niet ontbreken..

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor updates en speciale acties

 

Instagrams

© Alegria Festival